AKSARAY İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DOSYASI
VARAN 4
Aksaray’ın gündeminde olan ve tartışmalı isim haline gelen ve başarısızlığı kamuoyunun sürekli eleştiri oklarına hedef olan İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ’ın geçtiğimiz haber aldığı karar sonrasında devleti zarara uğrattığını dile getirmiştik.
Geçtiğimiz ay İl Sağlık Müdürlüğü kadrosu yenilenirken, yenilenen kadroda Çocukluk arkadaşı ile yandaşın eşine koltuk verdi.
Gerçek Haber Gazetesi ve AksaraySonDakika İnternet haber Sitesi İmtiyaz sahibi gazeteci Armağan Şen tarafından açı9lan Sağlık Müdürlüğü dosya haberinde ilginç detaylar ortaya çıkmaya başladı. Dün yayınladığımız VARAN 3 haberinde İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ’ın kararı ile devletin kasasında 200 bin lira çıkmasına sebep olacak olmasının ardından şimdi ki haberimizde ise çocukluk arkadaşını ve siyasi iktidarın eski il başkanlarından birinin eşine koltuk verdiği ortaya çıktı.
Gazeteci Şen’in elde ettiği bilgilere göre geçtiğimiz aylarda İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ yeniden görevlendirme yaparak yönetim kadrosunu oluşturdu. Yeşildağ tarafından oluşturulan kadroda iki isim kamuoyunun ve sağlık camiasının dikkat çekerken, eleştirilere de sebep oldu.
Çocukluk Arkadaşına Makam Verdi
İl Sağlık Müdürlüğü yönetim kadrosunda yer alan ilk isim İl Sağülık Müdürü Yeşildağ’ın çocukluk arkadaşı, İl Özel İdaresinin tartışmalı ismi olan İl Özel İdare Genel Sekreteri Yılmaz Altınsoy’un ise amcasının oğlu Nihat Altınsoy.
Kadrosu şoför olan Nihat Altınsoy önce Veri Giriş Uzmanlığına geçiş yaptıç Daha sonra ise 4 yıllık açıköğretim bitirdikten sonra ise Sağlık Müdürü Yeşildağ tarafından yenil belirlenen yönetimde ise Halk Sağlığı Başkanı Koca Çalışkan’ın yardımcısı olarak görevlendirildi. Altınsoy’un görevlendirilmesi kanunen uygun olurken, 4 yıllık açık öğretim mezunu olan Altınsoy ise yüzlerce doktora adeta emir verebilir pozisyonda olması zaman zaman kargaşalara ve karışıklığa neden oluyor.
AKP Eski İl Başkanı Eşine Makam Verdi
İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ tarafından oluşturulan yeni yönetim kadrosunda çocukluk arkadaşı olan Nihat Altınsoy’a verdiği makamın bir benzerini de AKP İl Eski Başkanı Abdülkadir Karatay’ın eşi Yasemin Karatay’a verildi. İl Sağlık Müdürü Yeşildağ tarafından Yasemin Karatay yeni yönetimde aldığı makam ile İdari, Mali İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
Sağlık Müdürlüğü yönetim kadrosunda bu durum olurken kamuoyu ve sağlık camiası ise İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ’ın bu kararını yüksek sesle eleştirmeye başladı.
Özel Haber: Armağan ŞEN – AKSARAY SON DAKİKA
2020-08-20 17:20:05