İddialar Peş Peşe Geliyor

Aksaray Belediyesi’nde Neler Oluyor?

Aksaray Belediyesi’nin Borcu Nedir?

// 

Son günlerde Aksaray Belediyesi hakkında iddialar peş peşe gelirken, bu iddialar ise kulaktan kulağa hızla yayılıyor. Sorumlu gazetecilik görevini üstlenen ve sadece tek derdi kamuoyunu aydınlatmak olan Ajans AHA ve Gerçek Haber Gazetesi olarak, açıklanmak üzere Aksaray Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Dinçer’e açıklaması üzerine soruyoruz…

// 

5 aydır gözde görülen bir çalışma yapmayan, bunun üzerine bir belediye başkanı yardımcısının istifasının yaşandığı Aksaray Belediyesi bir önceki dönemden ne kadar borçla devraldı. Aksaray Belediyesi bir önceki başkan AKP’li Haluk Şahin Yazgı’nın görevinin bitimine az bir süre kala yeni işçi alınması, yine o dönemde yerel medyaya ve kapalı çarşı içerisinde kural tanımaz kebapçıya verilen ödenekler su yüzüne çıkmışken, AKP’li Evren Dinçer yönetimindeki Aksaray Belediyesi’nin ne kadar borçla devraldığı hâlâ bir açıklığa kavuşmuyor.

// 

AKP’li Evren Dinçer yönetimindeki Aksaray Belediyesi’nin,bir önceki başkandan aldığı borcu bir türlü açıklamaması yine Dinçer yönetimindeki Aksaray Belediyesi’nin toplam borcunun açıklanmaması akıllarda birçok soru işaretini de birlikte getiriyor.

// 

2 Tane Belediye Başkan Yardımcısı mı Atanacak?

Aksaray Belediye Başkanlığına AKP’den seçilen Evren Dinçer,Başkan olmadan önce görev yaptığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığında birlikte çalıştığı Alper Kula ile Tayfun Çelik’i Başkan yardımcısı görevine getirmişti. AKP’li Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından Başkan yardımcılığı görevine getirilen Alper Kula daha 3 ayını doldurmadan 22 Ağustos’ta istifa etti.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından Mayıs ayının sonlarında Tayfun Çelik’in Belediye Başkan Yardımcısı görevine getirilmesi ve Kayseri doğumlu olduğundan Aksaray’ı tanımaması nedeniyle tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor.

// 

Öte yandan Aksaray Belediyesi AKP’li Belediye Başkanı Evren Dinçer tarafından Kayseri doğumlu olan ve Aksaray’lı olmayan Tayfun Çelik’in Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesine tepkiler dinmeden, yine AKP’li Başkan Dinçer tarafından 2 tane daha şehir dışından Başkan Yardımcısı atayacağı iddilar arasında yer alıyor.

// 

Yandaşa Oluk Oluk Paralar Dağıtıldı

Dönemin AKP’li Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı döneminde Ajans AHA ve Gerçek Haber Gazetesi tarafından yandaşa oluk oluk para akıtıldığı gün yüzüne çıkarken, Aksaray Belediyesi’nin borcu neden hâlâ AKP’li Dinçer tarafından açıklanmadığı merak edilen sorular arasında…

// 

Kural Tanımaz Kebapçı’ya Aksaray Belediyesi Ne Kadar Ödedi?

Ajans AHA ve Gerçek Haber Gazetesi Sahibi Armağan Şen’in yaptığı araştırmalar sonucunda Kural tanımaz, halkın yolunu gasp eden o kebapçı’nın dönemin AKP’li Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı başkanlığında on binlerce lira fatura keserken, 2019 yılı içerisinde İl Özel İdaresi’ne 72 Bin Lira fatura kestiği haberi yalanlanmazken, kural tanımaz kebapçı’nın AKP’li Haluk Şahin Yazgı döneminde Aksaray Belediyesi’ne kestiği faturalar ise yüz binler ile iddia ediliyor.

// 

Yandaş Basına Yüzbinlerce Lira…

Dönemin AKP’li Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı düşürmeyen Yandaş Yerel Medyaya 3 ayda kuruluş başına yaklaşık 22 Bin 500 Lira ödeme yapıldığı ortaya çıkmıştı. Bu önemli bilgilere ulaşan Ajans AHA ekibi,ilimizde faaliyet gösteren 1 gazetenin Aksaray Belediyesinden aylık ortalama 7 bin 500 Lira aldığı ve 8 gazetenin aylık maliyeti 60 Bin Lira olduğu ve 3 ayda bu yandaş 8 gazetenin Aksaray Belediyesi kasasında 180 Bin Lira aldığı ortaya çıktı.

// 

2 Yerel Gazete Hariç!!!

İlimizde yayın yapan toplam 8 yerel gazeteden Yeni Aksaray Gazetesi ve Aksaray Egemen Gazetesi haberlerini manşete çekmese de bu pastadan payını aldığı, geri kalan 6 gazete ise Aksaray Belediyesini düzenli olarak manşet yaparak para aldığını Ajans AHA Haber servisi ortaya çıkarmıştı. 

// 

Özel Haber: Armağan ŞEN –Ajans AHA


2019-09-03 17:04:54

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Miyase Anne Sonsuzluğa Uğurlandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Merkezi olarak, Aksaray'da ve Yurtta Meydana Gelen SonDakika Haberlerini sizlere güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. GERÇEK'ten TARAFLI, AYKIRI ve SANSÜRSÜZ Haberin Adresi

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?