Dün CHP Aksaray İl Binasında bir araya gelen CHP Aksaray İl Başkanı Koçak ile İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Türemiş’in görüşmelerinin ardından siyasi kulislerde de hareketlilik arttı.
İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından CHP ve İYİ Partili seçmenlerde bu fotoğraf karesi sonrasında heyecanla yapılan görüşmeleri merak etmeye başladılar.
İşte o görüşmenin ardındaki detaylar…
CHP ve İYİ Parti’ye yakın isimlerden edinilen bilgilere göre geçtiğimiz hafta Bağımsız Aksaray Belediye Başkan Adayı olması beklenen ancak henüz daha bir resmi açıklama yapılmayan Turan Yaldır konusu ile iki parti il başkanlarının belediye ve il genel meclis üyeleri konusu konuşulduğu iddia edildi.
Olası Bağımsızlık Adaylığında…
Turan Yaldır’ın olası bağımsız aday olmasında CHP Aksaray Teşkilatının Belediye Başkan adayı çıkarmayacağı siyasi kulislerde konuşulmuştu.
Gözler ise İYİ Parti’ye çevrilmiş, İYİ Parti’de ise bir kaç üye bu duruma karşı çıkarak sosyal medyadan tepkilerini dile getirmişlerdi.
Siyasi kulislerdeki iddialara göre İYİ Parti’de Turan Yaldır’ın olası bağımsız aday olması halinde aday çıkarmayacağı ifade edildi.
Belediye ve İl Genel Meclis Seçimleri….
İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş ve CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak’ın dün CHP Aksaray İl Binasında yaptıkları görüşmede ise taraflar ‘Güç Birliğini’ sürdürerek Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyeliği seçimlerinde ise hangi parti logolarının yer alacağı konuşulduğu iddia edildi.
Her iki partiye yakın isimlerden alınan bilgilere göre il başkanları tarafından alınan kararın bu hafta içerisinde netlik kazanarak resmi bir açıklama yapılacağı ifade edildi. Özel Haber: Armağan ŞEN – Ajans AHA
2018-12-25 15:23:31