ASPİM Avukatı Görevini Yerine Getirmiyor mu?

ASPİM Avukatı Görevini Yerine Getirmiyor mu?

İlimizde yaşanan cinsel istismar, taciz ve tecavüz olaylarının ardından mağdurun yanında olması gereken ASPİM Avukatı görevini yerine getirmiyor mu?

"Aile

Son günlerde ilimizde artış gösteren ve 10 ay içerisinde yaklaşık 100’e yakın olay meydana gelirken birçok mağdur ve yakınları ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatının görevine zamanında müdahale etmemesinden yakınıyor.

Önceki gün yapmış olduğumuz bir haber sonrasında Aksaray’ın tanınmış ağır ceza avukatlarından Avukat Ali Rıza Toprak’ın ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, mağdur yakınlarını onaylar şeklinde.

Cinsel İstismar, Taciz ve Tecavüz Mağdurlarının ve yakınlarının Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü resmi avukatının birçok duruşmalara geç katıldığını ifade ederek "Savunma mekanizması olarak yer alan ve Devletimiz tarafından aile ve mağdurun korunması için ASPİM bünyesinde hizmet veren ASPİM resmi avukatı duruşmalara ya da ifade almada mağdur yada mağdurenin yanında yer almakta geç kalıyor. Yetkililerin bu konuda çalışma yaparak savunma mekanizmasının daha hızlı ve doğru sonuçlara gidileceğini düşünüyoruz" ifadesine yer verdiler.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Facebook’dan Cevap Veriyor…

7 Ekim tarihinde yayınladığımız; "ASPİM, Mağdur Çocuğa Ulaştı mı?" başlıklı haberimizin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden resmi açıklama beklerken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait olduğu iddia edilen Facebook Sosyal Medya hesabından yorum atma tercihinde yer aldılar.

Soruyoruz….

1- Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Avukatı olaya ne zaman öğrenir?

2- Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Avukatı olayı ne zaman müdahil olur?

3- Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü 7 Ekim tarihinde yayınlanan haberimize ASPİM resmi açıklamada bulunacak mı?

4- ASPİM resmi açıklama yerine neden sosyal medyadan açıklama yapma gereği duydu?

5- ASPİM bu sorularımıza da sosyal medya üzerinden mi açıklama yapacak?

Özel Haber: Armağan ŞEN – Ajans AHA

2018-10-09 11:07:53

0 0 0 0 0 0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Özkan İ. Serbest Kaldı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?