Çocuklarımız ve İnternet

İnternetin faydalarını saymakla bitmez… Bilmediğimiz birçokkonu hakkında bilgilere ulaşabiliyor, görüşmeler yapılıp, yazışmalargönderilebiliyor. Bu kadar yararlı bir kullanım artık hayatımızın her alanındayer alıyor.

Günün gelişen ve değişen olaylarından anında haberdarolunup, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapılıyor, radyo ya datelevizyonlar ile an be an takip ediliyor.

Bu kadar yararlı kullanım çocuklarımızın hayatında da önemlibir yer ediniyor. A-Sosyal çocukların yetiştidiği son günlerde tek dertlerisosyal medyada takipçi sayısından beğeni sayısına kadar birçok konuyu kendiaralarında konuşulacak en büyük sohbet alanı olarak görülüyor.

Biz ebeveynler ise onların bu konuşmalara gülüp geçerken;“Aaaaa… falanca, filancanın gönderisini beğenmiş” diyerek sosyal-dedikodu ilebakıyoruz. Sosyalkıskançlık ise alıp başını gidiyor. Ebeveynler bu durumda ikençocuklardan da çok bir şey beklemek gerekmiyor.

Okul döneminde çoğu öğrenciler; dersleri için 15 dakikainternete vakit ayırırken, boş boş vakit geçirmek için internete ayırdıklarıvakit saatleri buluyor.

Kulaklarına taktıkları kulaklıklar ile dış dünyaya kendinikapatan çocuklarımız, laptop, akıllı telefon ya da kullandıkları tabletteoynadıkları oyundan gözlerini alamıyor.

Birçok önemli konularda susan bir toplum yetişirken,A-sosyal durumda ilerleyen bir gelecek ile karşı karşıya kalıyoruz.

Biz ebevynlerin ellerinden düşmeyen internet sonucunda örnekalan çocuklardan da farklı bir hareket beklememiz elbette onlara en büyükhaksızlık olur.

Onları emanet ettiğimiz internetin elbette faydalı noktalarıolduğu gibi, çocuklarımızın kontrolsüz şekilde internette gezinmesi de zararlıalışkanlıkların da bir araya gelmesine neden olur.

Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanılırken, bu nimetlerede zaman zaman kısıtlamalar getirilmesi çocuklarımızın A-Sosyal kişilikkazanmasını da önleyecektir.

Çocuklarımız; sabah uyanır uyanmaz ellerine aldıkları oteknoloji harikası tablet, telefon yta da laptoplar gece uyuyana kadarellerinden, bebeklerin emziği gibi düşmüyor ise, bir konu hakkında fikir beyanedilemiyor, kitap okuma sayısı düşüyor ise burada suçlu çocuklarımız değil,bizleriz.

Bebekleri olan anneler için kurtarıcı haline gelen akıllıcep telefonları çocuğun A-Sosyal kişilik sahibi kazanmasına neden oluyor.Birçok ev hanımı anneler bebeklerin durması için sosyal medyada yer alangörüntü ya da sesleri bebeklerine dinleterek onların huysuzluğunu giderirken,bu bebeklerimize verdiğimiz en büyük zararın bile farkında değiliz.

Uzmanların uyarısını dikkate almayarak; “Aman Canım sende”diyerek, o an bebeğin susması o anne için bulunmaz bir nimet.

2 yaşındaki bebeğin bile elinde artık akıllı telefon yeralırken, 13 yaşındaki çocuğa ödül diye verdiğimiz tablet, 15 yaşındakiyetişkinlik çağındaki çocuğumuza verdiğimiz laptop aile için şiddetin deilerlemesine neden olmaktadır.

En azından çocuklarımızın kontrollü internete girmelerinisağlayalım.

2019-01-28 12:14:27

0 0 0 0 0 0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Aksaray’ın Aradığı Fırsat

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Merkezi olarak, Aksaray'da ve Yurtta Meydana Gelen SonDakika Haberlerini sizlere güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. GERÇEK'ten TARAFLI, AYKIRI ve SANSÜRSÜZ Haberin Adresi

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?