ÖzelHaber: Armağan ŞEN
Pazartesi günü yayınladığımız “Atatürk’e Alerjiniz mi Var? Hamit Acar Ortaokulu’nda Büst Bile Yok!” başlıklı haberimiz Aksaray’da büyük yankı uyandırmıştı.
Öncesinde, “Büstün Geri Kalanını Alın Göt Cebinize Sokun” başlığıyla 1930 Gazipaşa İlkokulu’ndaki Cumhuriyet ayıbını gündeme taşımış, okulun bahçesinde Atatürk büstünün yalnızca alt kısmının kalmasını kamuoyunun vicdanına sunmuştuk. Ardından, bu ilkokulun tam karşısındaki Hamit Acar Ortaokulu’nda hiçbir Atatürk büstünün olmadığını ortaya koymuş, sert bir dille “Atatürk’e alerjiniz mi var?” diye sormuştuk. Ve yayınladığımız o haber kısa sürede sonuç verdi.
Yetkililer Harekete Geçti!!!
Hamit Acar Ortaokulu bahçesine, Türk Bayrağı’nın yanına “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” sözü eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü yerleştirildi.
Bu, sadece bir büst değil; milletin hafızasına, Cumhuriyet’in değerlerine ve Atatürk’e sahip çıkan halkın kararlılığının sembolüdür.
Basının sustuğu yerde konuşan, gerçekleri eğmeden bükmeden yazan bizler için bu gelişme, halk adına alınmış bir zaferdir.
Yetkililere şunu hatırlatıyoruz:
Bu topraklarda Atatürk’süz bir eğitim, bayraksız bir gökyüzü gibidir.
Ve biz her zaman o gökyüzüne bakanların sesi olmaya devam edeceğiz.
Gözümüz üzerinizde, kalemimiz tetikte.
Atatürk’e Alerjiniz mi Var? Hamit Acar Ortaokulu’nda Büst Bile Yok!