ASKF Görevini Ne Zaman Tam Yapacaksın

Aksaray’da Amatörküme oyuncalarına verilen cezaları, Nisan 2019’da onanmasına rağmen kulüplerebildirilmemesine tepkiler gecikmedi. Konuyla ilgili tepki veren EskilsporYöneticisi Çağlar Yarar “Korkup susarak bu düzende galip olamazlar” dedi.

// 

2018-2019 FutbolSezonunda Amatör Lig’de açıklanmayan ve merakla beklenen cezalar, nihayet2019-2020 sezonunun başlamasına sayılı günler kala açıklandı. Cezalarıntebliğinin ise oldukça şaşırtıcı olması gözlerden kaçmadı. Futbol İl DisiplinKurulu Başkanı Av. Özkan Doygun tarafından cezalar hakkında kararın 16.04.2019tarihinde onanmasına, ASKF ve futbol il temsilciliğine cezaların iletmesinerağmen kulüplere bilgi verilmemesi dikkat çekti. Aksaray’da, Amatör LigFutbolcularına yönelik cezaların İl Disiplin Kurulunca onanmasına rağmenaçıklanmaması ve Amatör Küme’nin başlamasına sayılı günler kala ASKF ve futbolil temsilciliği tarafından kulüplerin bilgilendirilmemesi tepkilere neden oldu.Yaşanan gelişmelerin ardından Futbol İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. ÖzkanDoygun cezaların 16.04.2019 tarihinde kendisi tarafından ilgili birimlereiletildiği, kulüplere duyurulması görevinin ise ASKF ya da futbol İltemsilciliğinde olduğunu belirtti. Cezaların ASKF ve futbol il temsilciliğininresmi sayfalarından veya sosyal medya hesaplarından kulüplere duyurulmasıgerektiğini savundu.

// 

Aylar Evvel KararVerilmiş

Aylar önce karara bağlanmış cezaların duyurulmamasına enbüyük tepki geçen sezon Yeşilovaspor Kulübü İdarecisi olan Çağlar Yarar’dangeldi. Yeşilovaspor’un eski İdarecisi olan, bu sezon Eskilspor’da idareci görevini yürüten Çağlar Yarar, sosyalmedya hesabından yaptığı açıklama ile tepkisini dile getirdi.

// 

Çağlar Yarar sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarda“14 Eylül 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen Aksaray Amatör Futbol Ligi kuraçekimi öncesinde geçtiğimiz sezona ait verilen cezalar hakkında ASKF BaşkanıCavit Kılıç’a sorduğumuz sorulara ASKF Başkanı, kararları verecek merciininSayın Av. Özkan Doygun olduğunu ve  geçensezonun bitmesinden itibaren kendisine ulaşamadığını, Sayın Av. Özkan Doygun’unişlerinin çok yoğun olduğunu ve en kısa sürede kendisine ulaşıp 2018/2019futbol sezonuna ait cezaların kulüplere tebliğ edileceğini, kura çekiminekatılan bütün kulüp temsilcilerinin önünde söylemiştir.

// 

Ancak bugün geldiğimiz noktada resimlerde görüldüğü üzere2018/2019 sezonuna ait cezaların 16.04.2019 tarihinde onandığı, ancak nehikmetse sürekli vakit geçirilerek kulüplerin oyalandığı, ceza alan oyuncularıntransfer yapmalarına engel olunup kulüplere tebliğ edilmediği görülmüştür.Ayrıca aldıkları cezalar kamuoyundan gizlenen, daha açıkçası üstü örtbasedilmeye çalışılan oyuncuların gerçekleştirdikleri eylemleri ve karşılığında almışoldukları cezalar da manidardır.

ASKF Başkanı kura çekimi sırasında söyledikleri ile çelişmişve usulsüz bir şekilde vermiş olduğu kararlar ile tarafını açıkça belli edereksaha içinde ve saha dışında futbola emek veren bütün kulüplerin veoyuncularının hakkını gasp etmektedir.

// 

Bugün bir oyuncuya ya da bir kulübe yapılan haksızlığasessiz kalanlar, aynı durum ile karşı karşıya kalacaklarını unutmasınlar.Dillerinden Allah’ı, kitabı düşürmeyip her türlü haksızlığı yapanların daaldıkları vebal boyunlarının borcu olsun. Korkarak geride duranlar, yaşadıklarıhaksızlıklara karşı sessizce izleyenler bilmelidir ki korkup susarak bu düzendegalip olamazlar. Çünkü bu düzenin galipleri daha en baştan bellidir"ifadelerine yer verdi. Haber: ArmağanŞEN – Ajans AHA


2019-10-07 18:28:00

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Karşılaşmanın Son Düdüğü İle Kavga Çıktı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Merkezi olarak, Aksaray'da ve Yurtta Meydana Gelen SonDakika Haberlerini sizlere güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. GERÇEK'ten TARAFLI, AYKIRI ve SANSÜRSÜZ Haberin Adresi

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?