Özel – Video Haber: Armağan ŞEN

 

Aksaray Somuncu Baba Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi bedensel engelli Meryem Akbıyık okul servisi tarafından kabul edilmediğinden, kışın derslerinden kalmaktan korkuyor. En büyük hayalinin polis olmak istediğini ifade eden Meryem yetkililerden bir yardım bekliyor.

 

2 yaşında geçirmiş olduğu havale hastalığı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan 15 yaşındaki bedensel engelli Meryem Akbıyık okul ile evinin arasının yaya olarak yaklaşık yarım saat olmasından dolayı gitmekte zorluk çektiğini dile getirdi. Okul servis sürücüsü tarafından “Namahrem. Ben ona dokunmam” bahane sunarak servis aracına almak istememesi Meryem’i üzdü. En büyük hayalinin polis olmak olduğunu ifade eden başarılı lise öğrencisi Meryem Akbıyık, Aksaray Son Dakika (ASD) haber merkezinden Armağan Şen’e konuştu.

 

4 kardeşten ikinci çocuk olan Meryem Akbıyık; “Servis sürücüsü tarafından engelli olduğum için bana dokunamayacağını, Namahrem olacağını ifade ederek beni servise almadı. Oysa okul giriş ve çıkışlarımda annem ile kardeşim beni araçtan indirirler. Servis sürücüsü bana tabi ki dokunmayacak. Ailem indirip, bindiricek. Bunu söylememize rağmen maalesef sürücü beni servise kabul etmedi. En büyük hayalim polis olmak.

 

 

Galiba bu hayalim olmayacak. Çünkü servis beni kabul etmediği için kışın çoğu zaman okula gidemeyeceğim. Bu nedenle de derslerime giremeyecek ve derslerimden kalacağım. Buradan yetkililere bu sorunumun çözmelerini bekliyorum. Engelli olmamdan dolayı hayalimden geri kalmak istemiyorum” şeklinde konuştu.

0 0 0 0 0 0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İflas Eden İşyerinde Emekçiler 2 Aydır Maaşlarını Alamadı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Merkezi olarak, Aksaray'da ve Yurtta Meydana Gelen SonDakika Haberlerini sizlere güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. GERÇEK'ten TARAFLI, AYKIRI ve SANSÜRSÜZ Haberin Adresi

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?