MHP’de Gitti Çaycı Geldi Ocakçı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel merkezi yerel seçim faturalarını kesmeye başladı. Atama ile gelen Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Kılıç 14 Eylül itibariyle yerini Ülkü Ocakları başkanı Muhsin Arslan’a devretti.

11 Ocak tarihinde İrfan Çıtak’ın Belediye Başkan adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan koltuğa oturan Mevlüt Kılıç, yaklaşık 8 aylık görevinin ardından yerini Ocak başkanı Arslan’a bıraktı. Kılıç’ın Merkez ilçe başkanı olmasının ardından çay ocağı işletmesi nedeniyle, mesleğinden dolayı MHP’de muhalif sesler tarafından eleştirilerde bulunulmuştu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray teşkilatında yerel seçimin (Aksaray Belediye Başkanlık yarışı) hezimet ile sonuçlanmasının ardından Genel Merkez tarafından kan değişimine gidilerek Mevlüt Kılıç’ın yerine Muhsin Aslan görevlendirildi. MHP Genel Merkezi aslında bu değişim ile İl Başkanlığına da sinyal çakarak mevcut İl Başkanı Burhanettin Karataş’a da hazırlan sıra sana geliyor mesajı mı verdi bilinmez. Eğer ki yerel seçim sonucu ile alakalı değil ise bu koltuk değişimi o zaman Mevlüt Kılıç neden görevinden alındı? Kongreye kadar gidilebilirdi. Ama görünüyor ki bu değişim yerel seçim sonuçlarının faturası.

 

Eğer ki yerel seçimlerin faturası olarak görev değişimi ise Genel Merkez en başta İl Başkanı Burhanettin Karataş’tan başlasa daha isabetli olurdu. Yerel seçim öncesi Milletvekili Kaşlı ve İl Başkanı Karataş tarafından hazırlanan Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri belirlemesi tepki ile karşılanmıştı. İl eski başkanı Mustafa Çölkesen döneminde yönetimde bulunan ve yerel Seçimde Meclis üyeliği adaylığı düşünen isimler kongre öncesi uyarılarak “Aday olmayı düşünenler Yönetime girmesin” denmişti. Buna istinaden birçok yönetim üyesi Belediye Meclisi ve İl Genel Meclis üyesi adaylığı için yönetimde yer almamış ama yapılan sıralama ise MHP içerisinde kazanın kaynanasına en büyük sebep olmuştu.

 

Yerel Seçimde yanlış aday ile girerek aday isminin açıklanmasının ardından saf dışı kalan MHP seçimler öncesinde “Kendi elleri ile AKP’ye Belediye Başkanlık koltuğu verileceği” düşüncesini seçmende hakim kılmıştı. Seçim süresince toparlanmaya giren MHP’de Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın Kanal 68 de emekliler ile ilgili yaptığı açıklama ise seçime günler kala Kendi kalesine gol atarak seçimin sonucunu belirlemiş oldu. Seçim sonuçları sonrasında basına ve kamuoyuna yansımayan sözlü tartışmalar, gönül kırgınları MHP’de kazanın erken kaynayacağına işaret olurken, Biat Kültürünün yoğun olması aslında hem Milletvekili Kaşlı’yı hem de İl Başkanı Karataş’ı kurtardı.

Muhsin Arslan’ın Merkez İlçe Başkanı olarak atanmasının ardından MHP’de muhalif sesler ise “MHP Aksaray’da değişen bir şey olmadı. Gitti Çaycı, Geldi Ocakçı” yorumunu yaptılar.

 

Öte yandan Muhsin Arslan’ın her ne kadar uzun yıllardır Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunsa da, kişiye göre siyaset yapan birinin ne kadar başarılı olacağı ise soru işareti? Yerel seçimler öncesinde aday adaylığı sürecinde bir sohbette, “Teşkilat, Ocak İrfan Başkanı istiyor”. Sefer Alkan olursa Ocağı çalıştıramaz mısın? diye kendisine sorduğumda “Gönüllü olarak çalışmazlar, çalıştıramayabilirim” demişti. Bu sözden Muhsin Arslan’ın ocakta bulunan gençleri adaya göre çalıştıracağını anladım ki bu cümleyi duyan herkes öyle anlar. Şimdi Liseli ve Üniversitelilere söz geçirmekte zorlanan bir isim, MHP Merkez İlçe Başkanlık Görevinin sorumluluğunu taşıyacak mı ve ne kadar verimli Merkez İlçe Başkanlık yapacak, yaşayıp göreceğiz.

0 0 0 0 0 0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Affet Bizi Küçüğüm Narin

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?