Müfettiş Yanlış Bilgiler Vermiş

Özel Haber: Armağan ŞEN

 

10 Haziran günü yayınladığımız “Teftiş Yapan Müfettişe Sürgün Verildi” başlıklı haberimizin ardından haber servisimiz detaylı araşatırma yaptığında Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişi Cafer Kaya’nın haber servisimize yalan-yanlış beyanlarda bulunduğu ortaya çıktı.

 

2023 yılının Ekim sonu Kasım başlarında başlayan ve 2024 Ocak-Şubat arasında sonuçlanan Mustafa Yazıcı okulunda yürütülen soruşturmayı Müfettiş Cafer Kaya soruşturdu. İddialara göre okulda görevli TYP işçisi Ş.K. isimli kadına, okulda hizmetli olarak görevli olan Ş.Y. isimli şahıs tarafından sözlü tacize uğradığı, sözlü tacize maruz kaldığı iddia edilen mağdur kadın Ş.K.’nin durumu okul müdürü K.P.’ye bildirmesine rağmen müdür tarafından hiçbir işlem yapılmadığı iddia edilmişti. Oysa okulda hizmetli görevlisi olan Ş.Y.’nin telefonda bir başkası ile tartıştığı ve o kişiye karşı “A..ına Koyduğum” dediği, yine olayın birebir şahitleri tarafındanda onaylanmasına rağmen müfettiş Cafer Kaya, okulda hizmetli görevlisi Ş.Y.’ye haksız yere ceza verdiği öğrenildi. Okulda hizmetli olarak görevli olan Ş.Y. isimli hizmetli okulda görevli TYP işçisi Ş.K. isimli kadına herhangi bir taciz, hakaret söyleminde bulunmadığı birçok şahit tarafından da doğrulandı.

 

Gerçekleşen soruşturma sonrasında Müfettiş Cafer Kaya tarafından hazırlanan rapor sonucunda haksız yere Okulda Hizmetli olarak görevli Ş.Y. ve Okul Müdürü K.P. hakkında Kınama ve yer değiştirme istese de, bu isteğin geçersiz oldu.

 

Bakanlığa İtiraz Verildi, Müfettiş Cafer Kaya’nın Verdiği Ceza İptal Oldu

Okul Müdürü K.P. ve hizmetli Ş.Y. tarafından müfettiş Cafer Kaya’nın soruşturmayı objektif ve tarafsız davranmadığı, tanıkların ifadesine başvurmadığı iddiası ile itiraz edilmesi sonrasında Bakanlık Müfettişleri olaya el attı. Bakanlık müfettişleri tek tek olayla ilgili şahıslar hakkında ifadeler alırken, Müfettiş Cafer Kaya’nın ifadesine sıra geldi. Müfettiş Kaya, ifadesinde soruşturmada ses kaydının bulunduğu flash disk olduğunu söylemesi üzerine soruşturma dosyasında ise flash diskten ses kaydına kadar bütün delillerin bulunduğu öğrenildi.

 

Müfettiş Cafer Kaya Haber Servisimize Yalan Bilgi Verdi!!!

Kırşehir’e sürülen müfettiş Cafer Kaya ise haber servisimizden Armağan Şen’i resmi olmayarak ofisinde ziyaret ederek konu hakkında yaptığı açıklamada ise dosyada ses kaydının olmadığını iddia ederek, bakanlık müfettişleri sorumlulardan flash diskin bulunması istendi. Yaklaşık 20 dakika arama çalışması sonrasında nerede bulunduğu bilinmeyen flash disk getirildiği, bu seferde flash diskin içinde ses kaydı olmadığı gözlemlenmesi üzerine, sorumlular tarafında iddialara göre silinen ses kaydı geri getirilme çalışması yapılarak 15 dakika süre zarfında silinen ses kaydı getirildiğini iddia etmişti.

 

Müfettiş Cafer Kaya Suç İşledi

657 sayılı Kanunun “Basına Bilgi ve Demeç Verme” başlıklı 15’inci maddesinde; “Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler.” yer alırken, müfettiş Cafer Kaya yaptığı tüm soruşturmalar hakkında haber servisimize gizli olarak bilgiler verdi. Oysa verdiği bütün bilgilerin yalan ve yanlış olduğu ortaya çıktı.

 

Memleketine Tayin İstiyor!!!

Müfettiş Cafer Kaya Skandala İmza Attı

Girdiği birçok soruşturmada akla mantığa gelmeyecek durumlarda ceza veren Müfettiş Cafer Kaya’nın son olayından sonra ise Kırşehir’e gönderilmek istendi. Kırşehir’e gitmek istemeyen Müfettiş Kaya memleketi olan Niğde’ye tayinin yapılmasını Milli Eğitim yetkililerinden istediği iddia edildi. Öte yandan geçtiğimiz aylarda bir okulda bir bayan öğretmen ile vekil erkek öğretmen arasında yaşanıldığı iddia edilen hakaret, tehdit olayında ise vekil erkek öğretmenin suçu olmadığı halde Müfettiş Cafer Kaya tarafından ceza verilmesi istenirken, öte yandan Müfettiş Cafer Kaya bu soruşturmada büyük bir skandala da imza attı.

 

Yaşanılan soruşturmada bayan öğretmenin, vekil erkek öğretmen tarafından hakarete uğramadığı ve aksine bir olay dahi olmadığı, olayı ise bayan öğretmenin abarttığı hatta erkek vekil öğretmene iftira attığı ise olaya şahit olan bir başka bayan öğretmenin ifadesi ile ortaya  çıkarken, olayın tek şahidi olan bayan öğretmene de müfettiş Cafer Kaya ceza vermek istedi.

 

Okuyucularımızdan Özür Dileriz!!!

Sorumlu habercilik anlayışı nedeniyle yaptığımız araştırmalar sonucunda Müfettiş Cafer Kaya’nın yalan ve yanlış bilgileri sonucunda 10 Haziran tarihinde yayınladığımız ve sehven düştüğümüz hata nedeniyle Aksaray Son Dakika (ASD) Haber Merkezi olarak okuyucularımızdan özür dileriz.

0 0 0 0 0 0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Görmez’den Kurban Bayram Mesajı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Merkezi olarak, Aksaray'da ve Yurtta Meydana Gelen SonDakika Haberlerini sizlere güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. GERÇEK'ten TARAFLI, AYKIRI ve SANSÜRSÜZ Haberin Adresi

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?