a

Belediye Başkanı Olarak Tanıttılar Yüzbinlerce Lira Dolandırdılar

 

Kendilerini Belediye Başkanı Olarak Tanıtan Dolandırıcılar Yakalandı

 

Haber: ASD Haber Merkezi

 

Aksaray Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyon kapsamında kendilerini
kamu görevlisi gibi davranan ve sosyal medya hesaplarını ele geçirerek vatandaşları tuzağa düşüren şahıslar yakalandı.

 

Aksaray’da vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdüren Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki ayrı nitelikli dolandırıcılık olayına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarla suç şebekelerine büyük darbe vurdu. Yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

 

Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri son dönemlerde farklı illerde yaşanan dolandırıcılık olayları üzerine geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, şahısların vatandaşları farklı yöntemlerle mağdur ettikleri belirlendi.

 

Kendilerini Vali Yardımcısı ve Belediye Başkanı Olarak Tanıttılar

 

Yürütülen ilk operasyonda şüphelilerin, kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak vatandaşların güvenini kazandıkları ortaya çıktı. Şahısların telefonla aradıkları kişilere kendilerini Vali Yardımcısı, Belediye Başkanı ve çeşitli kamu kurum müdürleri olarak tanıttıkları, ardından yardım, bağış veya farklı gerekçelerle para talebinde bulundukları öğrenildi.

 

Dolandırıcılık olaylarının Balıkesir, Konya, Bursa, Eskişehir, Hatay ve Aydın başta olmak üzere birçok ilde gerçekleştirildiği tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda H.A. (33) ile F.K. (36) isimli şüphelilerin Tekirdağ’da oldukları belirlendi. Düzenlenen operasyonla yakalanan iki zanlı, işlemleri için Aksaray’a getirildi.

 

Sosyal Medya Hesaplarını Ele Geçirip “Borç Para” Tuzağı Kurdular

 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü ikinci çalışmada ise sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemi deşifre edildi. Şüphelilerin vatandaşlara ait sosyal medya hesaplarını ele geçirdikleri, ardından hesap sahiplerinin arkadaş listelerinde bulunan kişilere mesaj göndererek “acil borç para” bahanesiyle para istedikleri belirlendi.

 

Yapılan incelemelerde çok sayıda vatandaşın bu yöntemle mağdur edildiği öğrenilirken, operasyon kapsamında İ.H. (28) ve C.B. (26) isimli şahıslar İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

 

1 Kişi Tutuklandı

 

Her iki operasyon kapsamında gözaltına alınan toplam 4 şüpheli, Aksaray Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan biri tutuklanarak Aksaray Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilirken, diğer 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Emniyetten Kararlılık Mesajı

 

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit eden suç örgütleri ile mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulandı. Yetkililer, özellikle telefonla kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, benzer durumlarla karşılaşan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi veya en yakın emniyet birimine başvurmaları çağrısında bulundu.

0 0 0 0 0 0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Aksaray Emniyetinden Şok Operasyon 14 Tutuklu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Merkezi olarak, Aksaray'da ve Yurtta Meydana Gelen SonDakika Haberlerini sizlere güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. GERÇEK'ten TARAFLI, AYKIRI ve SANSÜRSÜZ Haberin Adresi