Son 3 Gün

 Otomotiv, beyaz eşya ve mobilya alımlarında uygulanan vergi indirimi uygulaması için son günler.
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2018 yılında başlatılan KDV ve ÖTV indirimleri fırsatından yararlanmak isteyen kişiler için son günler. Bakanlık tarafından yılsonuna kadar devam eden ardından 31 Mart’a kadar uzatılan indirim süresi son olarak 30 Haziran 2019’a çekilmişti.
ÖTV indiriminde son günleri avantaja çevirmek isteyenler, soluğu otomobil bayilerinde alırken araç satışlarında istenilen seviyelere ulaşmak isteyen otomobil firmaları araç alacakları cazip kampanyalarla showroomlara çekmeye çalışıyor.
Mobilya Ve Beyaz Eşya Sektöründe De Durum Aynı
İndirimlerle yüzü gülen sektör yetkilileri ve vatandaşlar sürenin tekrar uzatılmasını istiyor.
6 başlık altında toplanan ve 30 Haziran’da sona erecek düzenlemeyle, vergisiz fiyatı 70 bin liranın altında olan araçlarda, ÖTV oranı yüzde 45’ten yüzde 30’a, fiyatı 70 bin ila 120 bin arası olan araçlarda yüzde 50’den yüzde 35’e düşmüş. Ticari araçlara yönelik uygulanan yüzde 18’lik KDV oranı ise yüzde 1’e indirilmiş.  Beyaz eşyada ÖTV sıfırlanırken, mobilya da ise KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e gerilemişti. Düzenlemeyle, konut alımında KDV, yüzde 18’den yüzde 8’e, tapu harçları da yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürülmüştü. Resmî Gazete’de yayınlanan ve hemen ardından yürürlüğe giren enflasyonla mücadele indiriminde artışa geçen satışlarla nefes alan sektör yetkilileri, düzenlemenin mutlaka sürmesini ve yeni alınacak kararlarla önümüzdeki süreçte KDV’nin düşürülmesi ve ÖTV’nin ise kalıcı olarak kaldırılması yönünde beklentilerini dile getiriyorlar. Haber: Armağan ŞEN – Ajans AHA

2019-06-27 15:53:46

0 0 0 0 0 0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Küçükbaş İşletmeleri Ziyareti Edildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?