Özel ve Video Haber: Armağan ŞEN

 

Aksaray Oraganize Sanayi Bölgesinde bulunan bir tekstil firmasının iflas etmesinin ardından çalışan emekçiler 2 aydır alamadıkları maaşları nedeniyle çaresizler.

 

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz işletmelerde de görülmeye başlandı. İlimiz Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet sürdüren Da…. Tekstil fabrikasının iflas etmesinin ardından çalışan emekçiler 2 aydır maaşlarını alamadıklarını dile getirdiler. Firma yetkilisi ile işçiler arasında geçtiğimiz hafta içi yapılan görüşmede, işçiler hakları olan 2 aylık maaşlarını istemeleri üzerine firma yetkilisi Geçen hafta Cuma günü için maaşlarını ödeyecekleri konusunda söz vermişti.

 

Firma yetkilisi tarafından emekçilerin maaş ödemeleri konusunda verilen sözler yerine getirilmedi. 10 günü aşkındır haklarını arayan emekçiler firma yetkilisi tarafından bugün, yarın diyerek oyalanmaları emekçileri iyice çileden çıkardı. Emekçilerden bir kadın firma yetkilisine “içeride eşek gibi çalıştırıyordunuz. İnsan yerine koymuyordunuz. Hakkımıza gelince neden bizleri çalıştırdığınız gibi ödemiyorsunuz. Ben bir anneyim. İstanbul’da çocuğum var. Onun yanına gideceğim. Paramı verin. Biz sizden sadaka değil, hakkımızı istiyoruz” diyerek isyanını dile getirdi.

 

Geçen hafta yapılan ve videoda yer alan görüşmede firma yetkilisi ise işçilere “Bende sizin durumunuzdayım. Bir fabrikam kapandı. Burası da kapandı. Ama haklarınızı elbette vereceğim. Şuan küçük işlemler kaldı. Onları da Cuma günü çözeriz ve Cuma günü paralarınızı öderim” dedi. Firma yetkilisi tarafından da verilen son sözde tutulmayınca emekçiler ne yapacağını bilemez durumda. Öte yandan jandarma ekipleri olası bir olaya karşı fabrika çevresinde güvenlik önlemi aldılar.

0 0 0 0 0 0

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bu İşletmelerin Arkasında Kimler Var

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Merkezi olarak, Aksaray'da ve Yurtta Meydana Gelen SonDakika Haberlerini sizlere güvenli ve en hızlı şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. GERÇEK'ten TARAFLI, AYKIRI ve SANSÜRSÜZ Haberin Adresi

Konuşma Başlat
1
WhatsApp İhbar
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?